Gudački kvartet Rucner 18. i 19. svibnja 2019. u Kozicama, Sladojevcima i Senkovcu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

U sklopu pretprogramskih događanja ovogodišnjeg jubilarnog festivala Dani Milka Kelemena, gudački kvartet Rucner nastupit će u Kozicama, u subotu 18. svibnja s početkom u 19 sati, a dan poslije, u nedjelju 19. svibnja u Sladojevcima u 12 i u Senkovcu u 19 sati.

PROGRAM


JOSIP MIHOVIL STRATIK – Kvartet br.2

Andante assai // Menuetto // Allegro

FRANZ SCHUBERT – Kvartet op. 125 br.1

Allegro moderato // Scherzo

WOLFGANG SCHREODER Eine kleine lachmusik

Allegro // Andante — Romance // Menuetto // Allegro — Finale

ASTOR PIAZZOLLA Simple

GEORGE GERSHWIN – The man I love

GEORGE GERSHWIN – Swanee

TOMISLAV UHLIK – Mala slavonska rapsodija (posvećeno obitelji Rucner)

O KVARTETU RUCNER

Gudački kvartet Rucner utemeljili su 1998. godine bračni par Snježana i Dragan Rucner (do tada dugogodišnji članovi Gudačkog kvarteta Klima). Nastavljajući tradiciju komornog muziciranja njegovanjem klasičnog i suvremenog repertoara, kao i izvođenjem djela suvremenih hrvatskih autora, Gudački kvartet Rucner čini repertoarni iskorak prema glazbi drugih žanrova, o čemu svjedoči i njihova nadasve uspješna suradnja s američkim bandoneonistom Peterom Soaveom.

Tijekom svog umjetničkog djelovanja kvartet posebnu pozornost obraća na Ciklus koncerata komorne glazbe pod nazivom Četiri godišnja doba. Radi se o četiri koncerta u kalendarskoj godini, koji se zovu Proljeće, Ljeto, Jesen, Zima. Održavaju se u Zagrebu, a repriziraju u manjim mjestima Hrvatske. Na svakom koncertu kvarteta gostuju jedan ili više priznatih te poznatih glazbenika iz Hrvatske i inozemstva.

Također, na svakom koncertu se na inicijativu bračnog para Rucner, osnivača kvarteta, praizvede jedno ili više suvremenih djela hrvatskih i inozemnih skladatelja. Riječ je o jedinom takvom projektu u RH. Projekt su od prvog dana podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ured za kulturu Grada Zagreba. Do sada je Kvartet Rucner praizveo više od 90 skladbi hrvatskih i stranih autora.

Za svoj dosadašnji rad osvojili su dvije prestižne nagrade: diplomu Milka Trnina Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i nagradu Vatroslav Lisinski, koju dodjeljuje Hrvatsko društvo skladatelja za doprinos hrvatskom glazbenom stvaralaštvu.

Tijekom proteklih godina kvartet je u ciklusu koncerata komorne glazbe Četiri godišnja doba ugostio više od 200 glazbenika i praizveo više od 90 skladbi. Uvijek promovira hrvatske skladatelje na svojim mnogobrojnim gostovanjima u Hrvatskoj i inozemstvu (Italija, Francuska, Poljska, Austrija, Švicarska, Egipat, Izrael, Kina, Australija, Španjolska, Grčka, Njemačka, Litva, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija). U svim godinama svoga djelovanja kvartet podržava mlade talentirane glazbenike, omogućujući im nastupe na svojim koncertima. Od samog osnutka jedna od stalnih aktivnosti Gudačkoga kvarteta Rucner humanitarni je rad.

Članovi kvarteta:Snježana Rucner, Dragan Rucner, Ivana Penić Defar, Ana Paula Knapić Franković


Deprecated: Elementor\Scheme_Typography je uklonjen od inačice 2.8.0! Umjesto toga, koristite Elementor\Core\Schemes\Typography. in /home/milkokel/public_html/wp-includes/functions.php on line 5401

Deprecated: Elementor\Scheme_Color je uklonjen od inačice 2.8.0! Umjesto toga, koristite Elementor\Core\Schemes\Color. in /home/milkokel/public_html/wp-includes/functions.php on line 5401