Ryuzo Fukuhara “Goodbye, My Maestro” – 30.3.2019.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

U prigodi obilježavanja 95. rođendana Milka Kelemena u Slatini će nastupiti Ryuzo Fukuhara. Plesna predstava na glazbu Kelemenove Apocalyptice nazvana Goodbye, My Maestro, autorski je rad plesača i koreografa porijeklom iz Japana, koji već dvadesetak godina živi u Ljubljani.

Ryuzo Fukuhara završio je Nagoya University of Arts u Japanu, 1989. godine s diplomom u Eksperimentalnom dizajnu. Tijekom studija počeo je plesati s dvoje Butoh plesača – Semi-Maru iz Sankaijukua i Min Tanakom, od kojih je naučio tehniku Butoh plesa.

Tijekom boravka u Europi od 2000. godine, Ryuzo razvija svoju plesnu tehniku a 2006. godine osvojio je Drugu nagradu na natjecanju solo plesa u Španjolskoj (11MASDANZA – međunarodni festival suvremenog plesa, Kanarsko otočje). In 2010 podučavao je ples za “<Arsenale della Danza>” koji je režirao Ismael Ivo u sklopu venecijanskog Bienala.

Iste godine, Ryuzo dobiva status neovisnog umjetničkog stvaratelja koje dodjeljuje Ministarstvo kulture Slovenije.

U rujnu 2016, gostovao je kao predavač na postdiplomskom studiju teatra i plesnog kolegija Sveučilišta Towson. Izveo je i plesnu predstavu pod nazivom “RHIZOMAS” u suradnji s filadelfijskom grupom Wormhole Superette na FringeArts festivalu Philadelphiji, SAD.

Ryuzo predaje Butoh ples na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani od 2013. godine.

Slatinčani su ga imali prilike gledati na Danima Milka Kelemena 2010. i 2011. godine kada je nastupao sa Gecko Danceom i predstavom “My Neighbours” u kojoj mu se priključila Martina Štirn.

Uvod u XXV. dane Milka Kelemena, predstava “Goodbye, My Maestro”, održat će se u subotu, 30.3.2019. u 20 sati u Hrvatskom domu, Slatina.