XXV. DMK – Zatvaranje festivala – Kvartet „Turangalila“, 19. 10. 2019.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

SUBOTA, 19. listopada 2019. 20.00 sati – Hrvatski dom

Program

Milko Kelemen:  Trio „AURAL“
Olivier Messiaena:  „Kvartet za kraj vremena“

Eleonora Hil

Violinu je počela učiti u GU Elly Bašić u klasi prof. Helene Žubrinić, a nastavila kod prof. Borivoja Martinića i prof. Martina Draušnika. Usavršavala se na brojnim seminarima te je dobitnica brojnih nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima kao solistica, a i u kategoriji komornih sastava i orkestara. Godine 2014. upisala je Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. Draušnika. Tijekom studija također je nastupala u mnogim orkestrima i ansamblima kao što su Cantus Ansambl, Zagrebačka filharmonija, HNK Ivana pl. Zajca, HNK Split, Hrvatski komorni orkestar, EUphony orkestar, Mediteranski orkestar, Ceman orkestar.

Emanuel Pavon

Glazbom se počeo baviti sa šest godina te  uz prof. Đurdu Knitl Sušanj  i ostale pedagoge ostvaruje svoj poziv. Do sada je dobitnik više državnih nagrada na raznim natjecanjima s komornim sastavima i kao solo izvođač. Nastupio je uz Jacquesa Houdeka na Eurosongu u Kijevu 2017. i kao solist uz Zagrebačku filharmoniju u Lisinskom 2019. Usavršavao se na mnogim seminarima kod uglednih pedagoga kao što su: Branimir Pustički, Mihovil Karuza, Nikola Ružević, Silvija Sondeckiene, Michal Kanka, Monika Leskovar. Diplomirao je violončelo na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2019. u klasi prof. Monike Leskovar i sada je violončelist Zagrebačke filharmonije.

Emma Štern

Studentica je 5. godine klarineta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Davora Rebe. Osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, a usavršavala se kod mnogih svjetski poznatih klarinetista, kao što su Gabor Varga, Nicholas Cox, Chen Halevi, Tadej Kenig i dr. Sudjelovala je na međunarodnom orkestralnom projektu BISYOC u Engleskoj i Norveškoj, a s Njemačko – skandinavskim orkestrom mladih nastupila je više puta u dvorani Berlinske filharmonije. Godine 2017. prvi je puta nastupila kao solistica uz Simfonijski puhački orkestar OSRH, a od iste je godine i koncertirala kao članica klarinet kvinteta u Zagrebu i rodnom Osijeku. Tijekom studija nastupala je uz brojne komorne sastave te sa Zagrebačkom filharmonijom i Cantus Ansamblom, a u prosincu 2018. položila je prijemni ispit na RNCM-u u Manchesteru.

Viktor Čižić

Apsolvent je klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi doc. art. Filipa Faka, a trenutno studira na nizozemskom Conservatorium van Amsterdam u klasi Franka van de Laara i Ralpha van Raata. Srednju školu završio je 2014. u klasi prof. Branke Fačini-Vrhovski (GŠ Vatoslava Lisinskog). Kao solist svirao je sa Zagrebačkim solistima (2019.), a tijekom studija sudjeluje u brojnim projektima: s Jazz orkestrom MA, ansamblom ASMANGU, na Glazbenoj tribini Opatija i na Muzičkom biennalu Zagreb. Često doprinosi emancipaciji suvremene glazbe i improvizacije proizvodeći nove skladbe. Član je nekoliko komornih sastava, a kao član orkestra surađuje s profesionalnim orkestrima.


Deprecated: Elementor\Scheme_Typography je uklonjen od inačice 2.8.0! Umjesto toga, koristite Elementor\Core\Schemes\Typography. in /home/milkokel/public_html/wp-includes/functions.php on line 5401

Deprecated: Elementor\Scheme_Color je uklonjen od inačice 2.8.0! Umjesto toga, koristite Elementor\Core\Schemes\Color. in /home/milkokel/public_html/wp-includes/functions.php on line 5401